Zicht op de ‘golden fields’

Deze opdrachtgevers met een reeds mooie diepe aangelegde tuin hadden achteraan nog een open plaats van meer dan 500m2 om iets bijzonders mee te doen.

Een oude knotwilgen laan flankeert dit stuk dat geheel open is naar de velden.

Niet alleen veel wind maar ook een zeer droge grond in de zomer speelt zijn parten in dit gedeelte. De tuineigenares droomde van een soort bloemenweide.

Al gauw zag ik mogelijkheden om de oude knotwilgen laan te verlengen helemaal naar achter zodat je vanuit de aangelegde tuin verder naar achter wordt aangetrokken om te gaan kijken wat daar ligt.

Vroeger stonden er wat dode bomen en deze worden vervangen door heel veel nieuwe knotwilgen en een geheel nieuwe boomgaard op het einde.

Maar het andere stuk aan de kant was ideaal om een kleurrijke prairietuin aan te leggen.

De eigenaars zagen de oude schuur graag omgebouwd naar een houten bijgebouw met een extra zitplaats in de toekomst om van daaruit te genieten over de zonovergoten prairietuin met glinsterende siergrassen vol bijen en vlinders die lang genieten van de warme avondzon.

In het midden werd vanuit de hoek waar het bijgebouw staat dan ook een centraal pad voorzien dat in contact blijft met de velden achterin en zo een vista vormt.

In het midden kozen de eigenaars een cortenstaal zonnewijzer als centraal punt van de ronde prairietuin die door extra paden in cirkels rond het centrale punt goed betreedbaar is

om te verzorgen en de planten van dichter bij te bekijken. Iets wat de kleinkinderen volop doen.

Toch vallen deze paden niet op als je van ver op de prairietuin kijkt en lijkt het één geheel.

Het kleurenschema moest vrolijk zijn en daarom is er voor een gemengd kleurenspel gekozen.

Voor de winter, voorjaar en de herfst zijn er in de hoeken een mix van heesters en vaste planten voorzien in geel, oranje en rood om in die perioden toch nog voor extra interesse te zorgen. In de toekomst zullen er ook bloembollen geplant worden om voor extra kleur te zorgen in de lente.

Deze tuin is nog in volle ontwikkeling