Tuin met zicht op een vijver

De eigenares van deze tuin woont aan de oude Schelde en droomde ervan om de herinneringen aan haar reizen in Frankrijk en de Provence te laten herleven in haar tuin.

Dit was geen moeilijke opdracht doordat de ligging van haar tuin al heel veel van die sfeer opriep.

Midden in de natuur, heel rustig gelegen en een geleend zicht op de vijver van de buurman doordat haar tuin grenst aan de veel hoger gelegen straat en aanzienlijk naar beneden gaat.

Ideaal om 3 rustpunten in deze tuin te voorzien door simpel 3 ronde patio’s aan te brengen. Een hoge, uitkijkpost, is verbonden door een pad met betonnen stapstenen die kronkelend naar beneden gaat naar een tweede zonneterras. Om de rest van de tuin aan te sluiten is er een derde ronde patio voorzien onder de oude, reusachtige magnolia. Hier is een tafeltje en stoelen voorzien om met warme zomerdagen onder de Magnolia te vertoeven.

Maar ook in het midden van het gazon is een zitplaats uitgesneden voor kussens in het gazon wanneer er meer bezoek is.

Het hoge gedeelte van het pad is ondersteund met hardhouten palissaden die vergrijzen.

Er is ook een handig moestuin gedeelte gemaakt door 5 contrasterende vierkante cortenstaal bakken in verschillende hoogten te plaatsen.

Er wordt ook aandacht geschonken aan vogels door een vogelbad met voederplaats te voorzien in het gedeelte onder de Magnolia en grote ‘Mirabelle’ boom dat aangeplant is met lente planten en bloeiende bodembedekkers. Hier kijkt de eigenares vanuit haar keuken en terras op uit.

De tuin heeft het Franse ‘a l’aise’ gevoel met planten en grassen in paars, lavendelblauw, fuchsiaroze, wit en oranje aangevuld met zilvergrijze toetsen in de prairieborder.

De eigenares van deze tuin geniet nu met volle teugen van het resultaat.