Mood board ‘ Provence’

De briefing voor een tuin die volledig op het westen ligt is om van de namiddagzon en vooral van de avondzon te kunnen genieten.
Met een vakantiegevoel op het terras dat vanuit de keuken toegankelijk is. De geschikte plaats om in een lounge zetel tot rust te komen na een drukke werkdag met een zomers drankje of een tapa’s maaltijd.

De ‘Provence’ was hiervoor de inspiratiebron.
Het mood board geeft weer welke elementen in zo’n tuin kunnen gebruikt worden. Men moet wel rekening houden met ons koudere klimaat en zodoende gebruikten we vervangers voor beplanting die het in ons klimaat wat moeilijker hebben.
Voor Cipressen gebruikten we Juniperus ‘ Blue Arrow’ en het zilvergrijze loof van de olijfbomen werd vervangen door dat van de meest grijze wilg , Salix alba ‘Sericea’. Een oude knoestige leipeer verwijst naar de commerciële boomgaard die hier vroeger stond.
Naast de relatief kort bloeiende lavendel ‘ Silver Mist’ plantte we de veel langer bloeiende Perovskia ‘ Little Spire’ in rijen zoals op ‘Provence’ velden.

Maar ook vroeg bloeiende blauwe baardirissen, allerlei kruiden, grijs bladige lila vlinderstruiken en gerecupereerde , geleide ‘ step over’ druivelaars mochten niet ontbreken.
De zand en grijze tinten en ruwere afwerking van de harde materialen spelen hier ook een belangrijke rol. Natuursteen en grijsbruine grind met enkele antieke ornamenten dragen bij dat de juiste sfeer wordt gecreëerd.
2 waterfonteinen zorgen ervoor dat storende geluiden van de aangrenzende straat worden weg gemoffeld en de blauwe hemel weerkaatst in het stilstaande wateroppervlak van de visvijver.
Deze nog jonge tuin is zeer onderhoudsvriendelijk en geeft je de mogelijkheid om te genieten.
Iedereen die hier op bezoek komt spreekt over een vakantiegevoel. Het ontwerp heeft zijn doel bereikt.