Mood board ‘Boeddha’

Voor deze opdracht kwam er een duidelijk signaal van de klant. Namelijk de zonnige voortuin omtoveren tot een kleurrijk plaatje met Aziatische sfeer waarnaar de eigenares elke dag kan kijken vanuit haar woonkamer . Maar bovendien ook een  zonnig plaatsje om ontspannend te genieten van het klaterend geluid van de 2 waterornamenten, namelijk een imponerend ‘Kmer’ hoofd en een fontein in blauwe hardsteen met voldoende privacy .

Mevrouw had reeds een assortiment Acers verzameld met de kleuren roze, oranje en donker purper in het blad en samen met de bestaande paarse en fuchsiaroze Rhododendrons was dit de inspiratiebron voor het kleurenpalet van de tuin.

De rechthoekige tuin vroeg om een subtiele onderverdeling zodat je niet alles in één oogopslag zou zien en je op ontdekking zou gaan op het Japans geinspireerde pad met stapstenen in op mos lijkende bodembedekkers, om zo tot rust te komen op een bankje van waar je een nieuwe kijk krijgt op het geheel van de tuin.

De tuin heeft rondingen gekregen door in elips geplaatste natuurlijke eiken balken die  gaan vergrijzen met de tijd maar ook door een korte, kromme taxushaag die ook van hoog naar laag gaat. Door uitsparingen tussen de balken te laten krijgt men toch een eigentijdse look en kan met ook een glimp krijgen van de kleurijke beplanting die aan de straatkant en op de oprit geplant is.

De beplanting is een mix van wintergroene heesters, bolvormige en klein blijvende conifeertjes, topiary in wolkvorm, grassen, bodembedekkers en kleurijke vaste planten.

 

Deze nog zeer jonge tuin was na aanleg in de herfst al dadelijk zeer sfeervol mede door de verlichting en gaf de eigenares al direkt instant voldoening.

Deze voortuin gaat nog veel geheimpjes prijs geven de volgende maanden en gaat nog een minimale opvolging nodig hebben om ervoor te zorgen dat alles naar wens evolueert.